Hírek

Kerékpárút épülhet Győrszentiván és Gönyű között
A pénteki győri közgyűlésen döntés születhet arról, hogy Győr több ingatlant átvesz az államtól a kerékpárút építése érdekében.
-------------------------------------------------

Ezeréves temetőt találtak Győrszentivánon
Egy tavaly megtalált ezeréves falu temetőjére bukkantak a régészek Győrszentiván határában. Őskori település nyomai is előkerültek ugyanott.
„Előkerült egy XI. századi, azaz nagyjából ezeréves Árpád-kori temető részlete. Mintegy harminc sírt találtunk. Az elhunytak között viszonylag sok volt az olyan kicsi gyermek, aki még a fogváltáson sem esett át. Akadt, amelyiküket kis bronzcsörgővel a nyakában, másikukat pedig zsugorítva – azaz oldalra fektetve, felhúzott lábakkal, magzati pózban – temették el. Ezek talán a szeretet kifejeződései lehettek. Egyébként a sírok mellékletanyaga szegényes, ami jellemző a kereszténységre: ekkor már nem helyeztek útravalóul ételt, italt a halott mellé" – fejtette ki Deák Andrea régész.
A teljes cikk a kisalfold.hu weboldalán olvasható
-----------------------------------------------------------

Elfutott az autó sofőrje - Baleset Győrszentiván-Kertvárosnál, az 1-es főúton
Egy ember megsérült, miután két autó ütközött az 1-es főúton, Győrszentiván-Kertvárosnál hétfő este. Feloldották a teljes útlezárást.
-----------------------------------------------------------

Még a piacon sem ilyen olcsó a gyümölcs: így szerezd be fillérekért
Meggyet számtalan helyen szedhetünk, csak egy pár példa a teljesség igénye nélkül: Agárd, Győrszentiván, Csikvánd, Nagykáta, Nagyoroszi, Pátka, vagy Szentbékkálla. Június közepétől már van meggy, július közepéig szedhetünk magunknak.
A teljes cikk a penzcentrum.hu weboldalán olvasható

-------------------------------------------------------------